Regjistrimi i anijeve dhe jahteve

Ne mund të regjistrojmë dhe flamurojmë anijen tuaj në Poloni, San Marino, Langkawi, Mbretëria e Bashkuar, Panama, Holandë, Delaware, Ishujt Kajman, BVI, Maltë, Ishujt Marshall, Gjibraltar, Qipro dhe shumë juridiksione të tjera

Ne regjistrojmë të gjitha llojet e varkave në të gjitha juridiksionet kryesore

Ne jemi lider në treg në regjistrimet e anijeve në mbarë botën. Klientët tanë duan të regjistrojnë varka, jet ski ose mega jahte. Disa klientë kanë një zgjedhje të lehtë, ndërsa të tjerët kanë një pyetje komplekse pasi punësojnë ekuipazhin ose përdorin anijen atje për aktivitete tregtare. Ne mund t'ju ndihmojmë të kuptoni se ku do të ishte juridiksioni më i mirë për të regjistruar jahtin tuaj pasi ka shumë zgjedhje.

Ku ta regjistroni varkën tuaj?
Kur blini një anije me motor ose me vela, është shumë e rëndësishme të vendosni për vendin më të mirë të përshtatshëm për të regjistruar jahtin tuaj. Ka shumë vende të ndryshme që ofrojnë një regjistrim të favorshëm, por secili prej tyre ka të mirat dhe të këqijat. Është e rëndësishme që t'i kuptoni këto përpara se të vendosni se ku të regjistroheni. Kur vendosni për një vend që do të regjistrohet, anija i nënshtrohet ligjeve të vendit të regjistrimit. Prandaj është e rëndësishme që vendi i regjistrimit të anijes në të cilin jeni regjistruar, të ofrojë lehtësitë që ju nevojiten.

Gjëja e parë që duhet kuptuar është se nën cilin flamur lundroni nuk ka të bëjë fare me kombësinë tuaj!
Shumica e regjistrimeve që ne ofrojmë janë të disponueshme për çdo kombësi. Në disa raste, ne duhet të vendosim pronësinë e anijes tuaj në një kompani të re të fjetur (që ju zotëroni) në mënyrë që të respektoni rregullat, por ky është vetëm një avantazh, pasi këto kompani ju ofrojnë gjithashtu mbrojtje nga përgjegjësia dhe kanë disa avantazhe të tjera .

Përdorimi privat kundrejt përdorimit komercial
Është gjithashtu e rëndësishme të dihet se disa vende kanë një regjistrim të lehtë për anijet e përdorimit privat, por jo për anijet tregtare. Aktualisht mund ta regjistrojmë varkën tuaj për përdorim tregtar në Poloni, Langkawi, Gjibraltar, Panama, Ishujt Kajman, Mbretërinë e Bashkuar, Ishujt Virgen Britanikë (BVI) ose Maltë.

Regjistrimi i TVSH-së në anije
Asnjë nga juridiksionet në të cilat ne regjistrojmë varkat nuk kërkon një dëshmi të pagesës së TVSH-së. Klientët që dëshirojnë të paguajnë TVSH-në në BE mund ta bëjnë këtë nëpërmjet nesh. Ne kemi kontakte me departamentet tatimore të BE-së dhe mund ta trajtojmë këtë për ju.

Ne regjistrojmë anije në shumë juridiksione
Na lejoni të regjistrojmë varkën tuaj në vendin që është më i përshtatshmi për anijen tuaj. Aktualisht ofrojmë regjistrime në Poloni, Holandë, Ishujt Kajman, Ishujt Virgen Britanikë (BVI), Langkawi, Panama, Gjibraltar, Belgjikë, Delaware, Maltë dhe Mbretërinë e Bashkuar. Hidhini një sy udhëzuesit tonë të detajuar për të marrë një ide se cili shtet është më i miri për ju ose nëse keni nevojë për këshilla, na kontaktoni me telefon, WhatsApp, bisedë në kohë reale ose email.

Licenca e Radios së pikave – për VHF, AIS, radar dhe EPIRB
Siç ndoshta e dini, është e detyrueshme me ligj të keni një licencë për radio në anijen tuaj në çdo kohë.

Është e detyrueshme me ligj që të keni një licencë për bordin e anijes tuaj në çdo kohë, kështu që ne rekomandojmë shumë klientët tanë që ta marrin këtë gjatë aplikimit për dokumentin tuaj të pronësisë së varkës. Të kesh një licencë për pika në bord shmang problemet kur kontrollohesh nga autoritetet lokale.

Çdo vend ka kërkesa të ndryshme për të marrë një licencë radioje për pika, kështu që ju lutemi zgjidhni vendin tuaj të flamurit dhe kontrolloni detajet për atë vend specifik në faqen e vendit.

Shihni këtu për më shumë informacion mbi opsionet e licencës së MMSI / Radio

Shërbim Express 1 dite

Shërbim Express

1 dite
 

Poloni

nga420 EUR

E vlefshme E vlefshme per jeten
Reg. Standard 2-5 ditë
Express Reg 1 dite
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Nuk ka rinovime vjetore
Inspektimi Jo deri në 15 metra
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
Regjistrimi i përkohshëm Regjistrimi i përkohshëm

Regjistrimi i përkohshëm

2-5 ditë
 

San Marino

nga590 euro

E vlefshme E vlefshme për 5 vjet
Reg. Standard Provizore në 2 ditë
Express Reg Provizore në 2 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Çdo 5 vjet
Inspektimi Jo deri në 24 metra
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Mbretëria e Bashkuar

nga549 GBP

E vlefshme E vlefshme për 5 vjet
Reg. Standard Provizore në 3-4 ditë
Express Reg Provizore në 3-4 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Çdo 5 vjet
Inspektimi E detyrueshme. Mund të bëhet në nivel lokal
kombësi Të gjitha nëse konfigurohen me kompaninë
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
Langkawi

Langkawi

nga950 USD

E vlefshme Per jeten
Reg. Standard E përkohshme në 5 ditë
Express Reg E përkohshme në 5 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Nën 150 ton, rinovimi vjetor është vetëm 95 USD
Inspektimi Jo deri në 24 metra
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Panama

nga995 dollarë dollarë

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard E përkohshme në 1 ditë
Express Reg E përkohshme në 1 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Duhet të paguhen taksat vjetore të rinovimit dhe tonazhit.
Inspektimi E detyrueshme. Mund të bëhet në nivel lokal
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Holandë

nga1699 EUR

E vlefshme E vlefshme per jeten
Reg. Standard 4-8 javë
Express Reg N/A
Lloji Privat dhe Bareboat
Rinovimet jo
Inspektimi Jo deri në 24 metra
kombësi Mbajtësit e pasaportave të BE-së ose kompanitë e BE-së
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Ishujt e Virgjër Britanik

nga1300 USD

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard E përkohshme në 1 ditë
Express Reg E përkohshme në 1 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Duhet të paguhen taksat vjetore të rinovimit dhe tonazhit.
Inspektimi E detyrueshme. Mund të bëhet në nivel lokal
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Gjibraltar

nga50 1150 GBP

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard E përkohshme në 1 ditë
Express Reg E përkohshme në 1 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Duhet të paguhen taksat vjetore të rinovimit dhe tonazhit.
Inspektimi E detyrueshme. Mund të bëhet në nivel lokal
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
Greqia

Greqia

E vlefshme E vlefshme për 5 vjet
Reg. Standard Provizore në 5-7 ditë
Express Reg Provizore në 5-7 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Ne mund t'ju ndihmojmë me rinovimet
Inspektimi Varet nga lloji i jahtit
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa është e detyrueshme
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Maltë

nga780 EUR

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard E përkohshme në 1 ditë
Express Reg E përkohshme në 1 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Duhet të paguhen taksat vjetore të rinovimit dhe tonazhit.
Inspektimi E detyrueshme. Mund të bëhet në nivel lokal
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Ishujt Kajman

nga1499 dollarë

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard E përkohshme në 1 ditë
Express Reg E përkohshme në 1 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Duhet të paguhen taksat vjetore të rinovimit dhe tonazhit.
Inspektimi E detyrueshme. Mund të bëhet në nivel lokal
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Delaware (USA)

nga199 USD

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard E përkohshme në 1 ditë
Express Reg E përkohshme në 1 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Duhet të paguhen taksat vjetore të rinovimit dhe tonazhit.
Inspektimi E detyrueshme. Mund të bëhet në nivel lokal
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Belgjikë

nga275 EUR

E vlefshme E vlefshme për 5 vjet
Reg. Standard 4 javë
Express Reg N/A
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Çdo 5 vjet
Inspektimi Jo deri në 24 metra
kombësi Varkë në pronësi të 51% shtetas ose rezident Belgjikë
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
Regjistrimi i jahteve nën Flamurin e Francës

Franca

nga129 euro

E vlefshme Per jeten
Reg. Standard 30 dite
Express Reg N/A
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet vjetore
Inspektimi jo
kombësi Të gjitha
TVSH Dëshmia e kërkuar
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
Regjistrimi i jahteve nën Flamurin e Gjermanisë

Gjermania

nga995 euro

E vlefshme E vlefshme për 5 vjet
Reg. Standard -5
Express Reg N/A
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Çdo 5 vjet
Inspektimi Jo deri në 24 metra
kombësi German Passport holders and residents or EU Companies
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Ishujt Marshall

nga2250 USD

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard 2-3 javë
Express Reg N/A
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet vjetore
Inspektimi Jo në shumicën e rasteve
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Ishujt Kuk

E vlefshme E vlefshme për 1,2 ose 5 vjet
Reg. Standard Provizore në 5-7 ditë
Express Reg Provizore në 5-7 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Çdo 1,2 ose 5 vjet
Inspektimi Jo deri në 24 metra
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Tuvalu

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard 4 javë
Express Reg N/A
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet Every year
Inspektimi Jo deri në 15 metra
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Shën Vincenti

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard Provizore në 5-7 ditë
Express Reg Provizore në 5-7 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet vjetore
Inspektimi po
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Qipro

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard Provizore në 5-7 ditë
Express Reg Provizore në 5-7 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet vjetore
Inspektimi po
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
Provisional registration 1 Day

Regjistrimi i përkohshëm

2-5 ditë
ST Kitts

ST Kitts

nga1225 USD

E vlefshme For 1 or 4 years
Reg. Standard Provizore në 2-5 ditë
Express Reg 2-5 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet After 1 or 4 years
Inspektimi Jo deri në 24 metra
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Sishel

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard Provizore në 5-7 ditë
Express Reg Provizore në 5-7 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet vjetore
Inspektimi po
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Bahamas

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard Provizore në 5-7 ditë
Express Reg Provizore në 5-7 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet vjetore
Inspektimi po
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Belize

E vlefshme E vlefshme për 5 vjet
Reg. Standard Provizore në 3-4 ditë
Express Reg E përkohshme në 24 orë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet vjetore
Inspektimi po
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Kroacia

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard Provizore në 5-7 ditë
Express Reg Provizore në 5-7 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet vjetore
Inspektimi Jo deri në 15 metra
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Hong Kong

E vlefshme E vlefshme për 5 vjet
Reg. Standard 4 javë
Express Reg Provizore në 5-7 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet vjetore
Inspektimi Për anije të mëdha
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet
 

Mali i Zi

E vlefshme E vlefshme për 1 vit
Reg. Standard 2-3 javë
Express Reg Provizore në 5-7 ditë
Lloji Privat, Komercial, Bareboat
Rinovimet vjetore
Inspektimi Jo deri në 15 metra
kombësi Të gjitha
TVSH Pagesa nuk kërkohet
Ku E vlefshme në mbarë botën
Shih detajet

Regjistroni varkën tuaj në mbi 100 vende të botës

Eksploroni shërbimet e regjistrimit të anijeve përtej vendeve të përmendura të njohura! Ne lehtësojmë regjistrimet e anijeve në mbi njëqind vende të botës. Klikoni në kontinentin më poshtë për të zgjedhur vendin e regjistrimit të flamurit tuaj dhe për të hyrë në informacione të detajuara.

  • Afrika
  • Azi
  • Karaibe
  • Europë
  • Lindja e Mesme
  • Amerika Veriore
  • Oqeania
  • Amerika Jugore

Udhëzues për regjistrimin e anijeve - Ku të regjistroheni për anije

Gjëja e parë që duhet kuptuar është se nën cilin flamur lundroni nuk ka të bëjë fare me kombësinë tuaj! Shumica e regjistrimeve që ne ofrojmë janë të disponueshme për çdo kombësi. Në disa raste, ne duhet ta vendosim pronësinë e anijes suaj në një kompani të re të fjetur (që ju zotëroni) në mënyrë që të respektoni rregullat, por ky është vetëm një avantazh, pasi kjo pronësi e kompanisë ju ofron gjithashtu mbrojtje nga përgjegjësia, si dhe të tjera Përparësitë.

Flamuri polak është ndoshta flamuri ynë më i mirë, pasi procesi i regjistrimit është i thjeshtë, i lirë dhe i shpejtë. Nuk ka asnjë studim për të bërë, nëse anija juaj është nën 24 metra. Pjesa më e mirë është; ju merrni regjistrimin për jetë, kështu që nuk ka më rinovime! Meqenëse Polonia është një anëtare e plotë e Bashkimit Evropian, ky dokument flamuri pranohet kudo në botë dhe vjen në 4 gjuhë. Ne mund të marrim regjistrimin tuaj të përkohshëm brenda 2 ditësh dhe ai është i vlefshëm menjëherë. Ne kujdesemi për të gjithë procesin për ju dhe përkthejmë të gjitha letrat tuaja aktuale të anijeve në polonisht, si pjesë e tarifës sonë. Tarifa jonë gjithëpërfshirëse është nga 469 € dhe është e disponueshme për të gjitha kombësitë (e disponueshme për përdorim privat dhe charter bareboat)
Për detaje lexoni Regjistrimin e flamurit polak

Regjistrimi në Delaware (SHBA) është shumë i drejtpërdrejtë, gjithashtu me dokumente minimale, të lira, nuk ka nevojë për anketë dhe mund të merret brenda 2 deri në 3 ditë. Është e vlefshme në mbarë botën dhe rekomandohet shumë. Tarifa jonë gjithëpërfshirëse është nga 199 dollarë dhe është e disponueshme për të gjitha kombësitë (e disponueshme për përdorim privat)
Për detaje lexoni Regjistrimin e Flamurit të Delaware (SHBA).

Regjistrimi në Langkawi (Malajzi) . Ky regjistrim po bëhet shpejt një nga regjistrimet më të kërkuara të flamurit. Arsyeja është e thjeshtë; është një flamur me flamur të kuq, i lirë, nuk ka nevojë për sondazhe dhe mund të merret brenda disa ditësh. Është lëshuar si një flamur me një reputacion të mirë dhe po bëhet flamuri i zgjedhur për shumë pronarë të anijeve. Tarifa jonë gjithëpërfshirëse është nga 950 dollarë, - dhe është e disponueshme për të gjitha kombësitë (e disponueshme për përdorim privat, komerciale dhe charter bareboat)
Për detaje lexoni Regjistrimin e Flamurit Langkawi

Regjistrimi në Mbretërinë e Bashkuar (MB) ju jep të drejtën të mbani flamurin e kuq të flamurit, i cili mbahet në konsideratë të lartë brenda komunitetit detar. Dokumentet janë të drejtpërdrejta dhe flamuri është i vlefshëm për 5 vjet dhe ofron një proces shumë të lehtë rinovimi. Regjistrimi është i ngjashëm në MB si për përdorim privat ashtu edhe për përdorim komercial dhe tarifat janë të njëjta. Mbretëria e Bashkuar kërkon një anketë, por kjo anketë mund të bëhet në vendin tuaj. Tarifa jonë gjithëpërfshirëse është nga 549 £ dhe është e disponueshme për të gjitha kombësitë (e disponueshme për përdorim privat, komerciale dhe charter bareboat)
Për detaje lexoni Regjistrimin tonë të Flamurit në Mbretërinë e Bashkuar

Regjistrimi zyrtar Hollandez (Hollandez) ZEEBRIEF është një regjistrim i vërtetë i flamurit që pranohet në mbarë botën. Ky regjistrim kërkon që një topograf i autoritetit detar holandez të vizitojë varkën tuaj kudo që ndodhet. (Ju paguani për këto kosto udhëtimi veçmas) Megjithatë, ndërsa organizoni këtë anketë, ne mund t'ju marrim një regjistrim të përkohshëm që është plotësisht i vlefshëm brenda 1 deri në 3 javë. Tarifa jonë gjithëpërfshirëse është 1699 € dhe është e disponueshme për të gjitha kombësitë (e disponueshme për përdorim privat dhe charter bareboat)
Për detaje lexoni Regjistrimin Hollandez (Hollandë) ZEEBRIEF

Regjistrimi në Panama është më i madhi në botë. Dokumentet janë të drejtpërdrejta dhe flamuri është i vlefshëm për 2 vjet me një proces rinovimi shumë të lehtë. Lajmi i mirë është se Panamaja NUK kërkon një sondazh. Tarifa jonë gjithëpërfshirëse është nga 995 dollarë dhe është e disponueshme për të gjitha kombësitë (e disponueshme për përdorim privat, komerciale dhe qira me bare bareboat)
Për detaje lexoni Regjistrimin e Flamurit të Panamasë

Regjistrimi i Gjibraltarit ju jep të drejtën të mbani flamurin e kuq të flamurit, i cili mbahet me respekt të lartë brenda komunitetit detar. Dokumentet janë të drejtpërdrejta dhe flamuri është i vlefshëm për 5 vjet dhe ofron një proces shumë të lehtë rinovimi. Regjistrimi është i ngjashëm në Gjibraltar si për përdorim privat ashtu edhe për përdorim komercial dhe tarifat janë të njëjta. Regjistrimi i Gjibraltarit kërkon një studim matjeje dhe tonazhi (shumë bazë), por ky studim mund të bëhet në vendin tuaj të origjinës. Tarifa jonë gjithëpërfshirëse është nga 1150 £ dhe është e disponueshme për të gjitha kombësitë (e disponueshme për përdorim privat, komerciale dhe charter bareboat)
Për detajelexoni Regjistrimin e Flamurit të Gjibraltarit

Regjistrimi i Ishujve të Virgjër Britanikë (BVI) ju jep të drejtën të mbani flamurin e kuq të flamurit, i cili mbahet me respekt të lartë brenda komunitetit detar. Dokumentet janë të drejtpërdrejta dhe ofrojnë një proces të lehtë rinovimi. BVI kërkon një certifikatë studimi dhe tonazhi, por ky studim mund të bëhet në vendin tuaj. Tarifa jonë gjithëpërfshirëse është nga 1300 dollarë dhe është e disponueshme për të gjitha kombësitë (e disponueshme për përdorim privat, komerciale dhe charter bareboat)
Për detaje lexoni BVI Flag Regjistrimi

Regjistrimi i Ishujve Kajman ju jep të drejtën të mbani flamurin e kuq të flamurit, i cili gjithashtu mbahet me respekt të lartë brenda komunitetit detar. Dokumentet kërkojnë një certifikatë studimi dhe tonazhi, por ky studim mund të bëhet në vendin tuaj. Tarifa jonë gjithëpërfshirëse është nga 1499 dollarë dhe është e disponueshme për të gjitha kombësitë (e disponueshme për përdorim privat, komerciale dhe kartën me bare bareboat)
Për detaje lexoni Regjistrimin e Flamurit të Ishujve Kajman

Regjistrimi në Belgjikë . Nga 1 shtatori 2019, regjistrimi në Belgjikë do t'u lëshohet vetëm banorëve të Belgjikës ose kompanive në pronësi të paktën 50% nga qytetarët belgjikë. . Të gjitha licencat ekzistuese që janë aktualisht të vlefshme për 5 vjet nuk do të zbatohen nga ky ligj i ri derisa ato të jenë në afat për rinovim. Tarifa jonë gjithëpërfshirëse është nga 699 € (e disponueshme për përdorim privat, komercial dhe qira me bare bareboat)
Për detaje lexoni Regjistrimin e Flamurit të Belgjikës

Flamuri i Maltës është gjithashtu i disponueshëm për çdo kombësi, por përdoret më shumë nga pronarët e varkave me jahte më të mëdhenj ose për operacione tregtare pasi tarifat janë pak më të larta se shumica e juridiksioneve të tjera. Tarifa jonë gjithëpërfshirëse është nga 780 € dhe është e disponueshme për të gjitha kombësitë (e disponueshme për përdorim privat, komerciale dhe qira bareboat)
Për detaje lexoni Regjistrimin e Flamurit të Maltës